Werken als je handen je in de steek laten?

Werken als je handen je in de steek laten?

‘Spraakcomputer’, denk ik meteen. Mijn handen laten me steeds meer in de steek. De fijne motoriek is af en toe zo slecht dat typen steeds moeilijker wordt. Gelukkig dat ik 10 vingers blind kan typen (geleerd via online cursus Typetopia). Maar ondertussen grote schrik, want typen doet iedereen en als je het niet kan heb je een probleem. Behalve  spraakcomputer denk ik video nieuwsbrief, want praten kan ik nog. Of audio nieuwsbrief. Oplossingen zijn er altijd en ik ben er dol op zo te denken.

Ondertussen is het een angstige ontwikkeling.

Werken met een beperking-handicap-MS-blog-angst-ziek

Update 2018, 1 januari

Al lange tijde heb ik nauwelijks last van mijn handen door dagelijks oefeningen doen.

Alleen als ik heel moe ben stoppen ze er nog wel eens mee.

Het blijkt dus weer hoe belangrijk bewegen, trainen en krachttraining zijn. Stop daar nooit mee. Het is nu kerstvakantie en ik heb veel gesnoept, weinig bewogen en dat merk ik na een week heel goed.

Slagroomtaart

Het is heus niet erg als je eens wijn drinkt of een slagroomtaart. Het is wel een probleem als je langer dan 2 dagen achter elkaar niet beweegt.

Na een week ongezond leven loop ik slechter en heb pijn in mijn rug, last van krampen in handen en voeten.Ik ben niet echt verbaasd en zelfs blij: Ik heb zelf invloed op mijn lichamelijke gesteldheid. Voeding is echt een lange termijn plan. Je zult meestal pas na een paar jaar merken, als je gezond eet.  Tenzij je eerst alleen maar junkfood at. Dan merk je het vast al na weken.

Bewegen loont snel

Maar bewegen merk je heel snel en als je het een week niet doet, krijg je al overal last van. Geen plobleem. Zo direct ga ik oefeningen doen en binnen de kortste keren zal ik mij weer beter gaan voelen.

 

Meer lezen? Klik hier.

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.