[activecampaign form=26]

Waar is het gras groener dan in Nederland?

7 augustus 2018 • Blog

Waar is het gras groener?

Inhoud

Altijd groener aan de overkant

Laatst een leuk stuk gelezen in de Limburger (via Blendle, zo lees je nog eens een andere krant).

Het ging over het gras dat altijd groener is aan de overkant. In dit geval: welk land scoort beter dan Nederland  en op welk gebied.

Japan

Japan is het gezondste land ter wereld. De gemiddelde levensverwachting is 82 jaar en in goede gezondheid. Okinawa is dan weer de topper van Japan met het hoogste aantal 100 jarigen. Voeding speelt een grote rol: veel groenten eten, geen vlees en geen zuivel. Maar deskundigen denken dat ook actief blijven en een doel hebben in het leven mensen in Okinawa gezond houdt.

Denemarken

  • Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Waarom? Hoge welvaart, goede sociale voorzieningen, gelijkheid tussen man en vrouw, groot gevoel van veiligheid en korte werkweken. In de vrije tijd wordt veel gesport, tijd buiten doorgebracht en Disney-seks gedaan (Google dat maar even).

Costa Rica

  • Costa Rica is de kampioen Happy Planet vanwege de rijke natuur en oerbossen, die zeker bijdragen aan een gevoel van rijkdom en welbevinden.

Groenland

  • Nederlanders die willen emigreren zijn vaak op zoek naar meer ruimte dan in het kleine en drukke Nederland ( 408 inwoners per vierkante kilometer). Is Groenland een idee? Daar hebben ze 0,03 inwoners per vierkante kilometer.

Zuid Korea

  • Social Progress Index. Daar staat Zuid-Korea bovenaan. Zuid-Koreaanse kinderen gaan vaak 7 dagen per week naar school.

Singapore

  • Singapore is topper in het zorgen voor elkaar. In veel huizen wonen mensen met drie generaties bij elkaar.

Vanuatu

  • Vanuatu staat hoog in de Happy Planet Index, terwijl de eilandengroep (bij Australië) wordt bedreigd door de zeespiegel en geregeld overvallen door tropische stormen. Bovendien is de bevolking arm. Waarom dan toch hoog op de HPI? Vanwege de mentaliteit: Rijkdom is hier synoniem aan hoeveel je weg kan en wil geven en de sociale banden zijn sterk. Geluk heeft alles te maken met het talent om tevreden te zijn.

Frankrijk

  • Een lage bloeddruk, zoals ze die in Frankrijk hebben, maar dit heeft weer veel te maken met de mediterrane voeding van de Fransen.

India

  • India vind ik niet helemaal in dit rijtje passen, maar ze krijgen een 9de plaats vanwege een ministerie van Yoga.

Ierland

  • Ierland heeft letterlijk groener gras dan wij. De koeien kunnen 10 maanden per jaar buiten blijven en gras eten. De koeien zijn daardoor gezonder en blijer dan onze koeien. Het vlees en de melk zijn weer gezonder voor mensen.

Alles bij elkaar niet helemaal een consequente lijst maar wel een die tot nadenken stemt. Dat voeding een rol speelt bij welbevinden is evident (1, 8, 10).

Maar ook de mentaliteit is iets om bij stil te staan.

Tevredenheid en goed omgaan met tegenslagen. Ze dragen bij aan jouw geluksgevoel.

Sanja voor Strongpeople

 

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.