Video 5 tips om gemakkelijk pillen te slikken zonder kokhalzen

22 oktober 2017 • Coaching

video-5-tips-om-gemakkelijk-pillen-slikken-zonder-kokhalzen

Lukt jou dat niet? Bekijk mijn 5 tips + bonustip 6.

 

Veel mensen hebben moeite met pillen slikken. In deze video geef ik jou tips om met minder moeite en zonder kokhalzen pillen te slikken. Als je de video hebt gekeken zul je daarna met gemak pillen slikken.

Als mijn zus Pauline vroeger een pil moest innemen was dat een drama. Kokhalzend spuugde ze miniscule pilletjes weer uit. Waarna mijn moeder het pilletje fijnstampte, door een glas water mengde en Pauline het met een vies gezicht opdronk.

Nu heeft mijn zoon het ook. Terwijl het puur tussen je oren zit. Ik heb net 14 pillen doorgeslikt met een glas water. Mijn strot is heus niet groter dan die van mijn zoon en zus. Waarom hebben zoveel mensen er dan toch zoveel moeite mee? Er is geen medische verklaring voor. Een pil is veel kleiner dan een stuk brood bijvoorbeeld. Het is wel een reëel probleem. Naar schatting heeft ongeveer 1 op de 3 Nederlanders moeite met het doorslikken van pillen. En het is ook logisch: eten kauw je voordat je het doorslikt. Bij een pil doe je dat juist niet. Vooral capsules lijken onnatuurlijk hard en groot.

Als reflex knijp je je keel dicht.

Als je vaak pillen moet slikken, raad ik je aan met tip 1 t/m 5 uit de video aan de gang te gaan. Het gaat je echt lukken. Pauline slikt tegenwoordig ook met gemak een pil door.

Mijn zoon moet nog even oefenen. Hij had vanmorgen hoofdpijn, maar zag van de paracetamol af toen hij zag hoe groot die was. En hij had ook geen zin in een vies drankje. Hij moet een half uur fietsen naar school. Ik hoop dat hij de hoofdpijn in de frisse lucht is kwijtgeraakt.

Meer tips lezen? Klik hier

 

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.