Trainingen

Training

Het 7 stappenplan voor stressvrij werken en leven met een lastig lijf, heb ik speciaal ontwikkeld voor jou: professional optimaal wil blijven werken.

Je kunt meedoen met mijn in 7 stappen krachtplan naar stressvrij werken met fysieke klachten.

 1. Je zult na afloop van de 7 stappen meer inzicht hebben over hoe je optimale controle kunt hebben over je lijf.
 2. Je zult meer genieten van alle mogelijkheden die je echt nog hebt.
 3. Je zult genieten van gezonder leven en meer te bewegen, omdat het de manier is die bij jou past.
 4. Je zult de 7 stappen voor  optimaal leven met een lastig lijf omarmen, omdat ze je in staat stellen fijner, langer en beter te werken en te leven.
 5. Je zult niet meer bang zijn om ontslagen te worden, omdat je je lijf niet meer als belemmering zult zien.

 Welke 7 stappen zijn dat dan?

 1. Je mindset instellen op groei

Een groei mindset  is het geloof dat je altijd kunt leren en verbeteren. Natuurlijk voel je je weleens rot, omdat je lichaam je in de steek laat. Maar jouw streven is zoveel mogelijk controle  te houden of  terug te krijgen over je lichaam en je geest. Je hebt vechtlust. Soms zit de vechtlust diep weggestopt, maar de kern is er altijd. Jij wilt geen slachtoffer zijn.

 1. Optimaal werken met een lastig lijf

Er zijn vele mogelijkheden: hulpmiddelen, je energie beter verdelen over de dag, grenzen voelen en aangeven, een andere dagindeling. Soms is het een kwestie van samen kijken naar wat er mogelijk is, om veel te verbeteren in je werkdag.

 1. De mensen in jouw leven

Je geliefde, je familie, je vrienden. Heb je de steun die je nodig hebt, of moet je jezelf voortdurend forceren om ‘mee te kunnen blijven doen?’ Kun je met je partner praten? Eis je teveel van jezelf of eisen anderen dat? Relaties veranderen door gezondheidsproblemen. Dit kan twee kanten opgaan. Zorg dat dat de positieve kant is.

 1. Vermoeidheid en pijn

Bijna iedereen met een lastig lijf heeft last van vermoeidheid. Je verlangt naar de energie die je had toen je nog gezond was. Hoe kun je zoveel mogelijk energie terugkrijgen. Ik kan niet beloven dat alle vermoeidheid verdwijnt, wel dat je optimaal gebruik gaat maken van de energie die je wel hebt.

Hoe ga je om met pijn? Slik je sloten pijnstillers? Of wil je er echt iets aan doen? Pijn kan je leven helemaal tot stilstand brengen. Het is belangrijk dat je er mee om leert gaan, zodat je je er minder klein door laat maken.

 1. Blijf bewegen

Of je nou een bankzitter bent, of een sportfanaat, met een lastig lijf is het belangrijk dat je optimaal beweegt. Het accepteren dat je niet meer een triathlon kunt lopen is net zo goed een leerproces, als het opbouwen van een conditie. Ik help jou zowel met actiever worden als met het accepteren van je grenzen.

 1. De beste voeding voor jou

Over voeding is het laatste woord nog niet gezegd en iedereen heeft er een mening over. Mijn kennis over voeding kan jou helpen de juiste keuzes te maken. Ik baseer mij op alles wat ik weet over wetenschappelijk onderzoek en wat ik heb geleerd bij mijn opleidingen voedingsleer en  voedingscoach. Ik ben geen aanhanger van voedselhypes. Maar ik lees alles wat los en vast zit over voeding, dus ik kan je er altijd meer over vertellen als je daar behoefte aan hebt.

 1. Wat je hebt bereikt en hoe nu verder

Als je alle stappen hebt doorlopen is duurzaamheid het belangrijkste: Hoe houd je het vol? Ik help je wat je bereikt hebt vast te houden en in te passen in een optimale leefstijl om optimaal te blijven werken en leven met een lastig lijf.

Ik heb niet alle 7 stappen nodig

Je bent misschien al 5 keer in de week aan het sporten of je eet al jaren verantwoord, zonder snacken. Geweldig natuurlijk. Jij bent bewust met je leven bezig. Toch bied ik ook aan sporters en gezonde eters het hele programma aan. Het gaat namelijk bij een lastig lijf boven alles om balans. Jij bent hier terecht gekomen, omdat het niet lekker loopt. Je ervaart veel spanning in werk of leven of allebei en om jou goed te kunnen helpen is de balans tussen bewegen, voeding, omgaan met dierbaren en collega’s de essentie. Die balans tussen al deze 7 aspecten van je leven gaan we opzoeken. Vaak moet de aandacht verlegt worden naar een andere stap in je leven.

Het is als het lopen op het slappe koord

Je kunt er alleen op lopen als alles in balans is: evenwicht, links en rechts, de juiste balanceer stok, je uithoudingsvermogen, je training, de juiste spanning van het koord. Voeding, beweging, relaties, werk: Alles moet optimaal samenwerken anders val je naar beneden.

Het 7 stappenplan bied ik in 3 vormen aan:

 1. Online training 7 weken: Je ontvangt de training in 7 stappen. De training kun je in eigen tempo volgen.
 2. Individuele training 7 weken per Skype en/of Face to Face. In 7 stappen weer vol vertrouwen aan het werk. Elke stap is gekoppeld aan een  Skype- of keukentafelgesprek van 1 uur, 7 huiswerkopdrachten en bruikbare tips
 3. Ongeduldig naar resultaat? Kort maar krachtig training: In 14 dagen de 7 stappen doorvliegen met mij aan je hand. Elke 2 dagen 30 minuten individuele Skypecoaching + opdrachten. Beperkt aantal plekken.

Toch liever een losse afspraak, face-to-face, om kort en goed een plan te maken voor je werkzame leven?

Face to Face afspraak

Tijdens een Face to Face afspraak, gaan we efficiënt aan de slag. Jouw leerdoelen gieten we in een concreet actieplan, waarmee je thuis zelf aan de slag kan gaan. We stellen prioriteiten: Wat moet er zo snel mogelijk gebeuren en wat kan nog even wachten. Vage plannen om je leven beter te maken laten we achter. Je kan direct starten met het actieplan. Als je dat wilt fungeer ik als jou stok achter de deur.

Voor een Face to Face afspraak kom je naar mij toe. We spreken elkaar dan aan de keukentafel. Ik woon in Broek in Waterland, vlak bij Amsterdam.

Bus
Elke 20 minuten rijdt een bus vanaf Amsterdam CS. Vanaf de bushalte is het 12 minuten lopen naar mijn huis. Als je slecht ter been bent, haal ik je van de bus.

Auto
Ook met de auto is het geen enkel probleem om in Broek te komen en gratis voor de deur te parkeren.

OPTIMAAL AAN HET WERK

Coaching voor werkenden met een chronische ziekte

WINST VOOR WERKGEVER

Een win-win-situatie voor werkgever en werknemer.

ZOU JIJ JEZELF AANNEMEN


WAAROM JE BETER KUNT BLIJVEN WERKEN

Strongpeople

Veenderijgouw 34
1151 GC Broek in Waterland
Tel: 06-40033537
info@strongpeople.nl

Coaching via Skype

Laten we skypen: we kunnen elkaar zien èn horen, het is gratis en gemakkelijk. We kunnen ook afwisselen: face-to-face afspraken en skypen.