Te ziek om te werken? Ga leren

 Te ziek om te werken? Ga leren

Waarom zou je studeren? Om je hersenen lenig te houden. Als je ze gebruikt blijven ze beter van kwaliteit. Het is net als met sporten. Beweeg je te weinig, dan sterven je spieren af. Je wordt steeds slapper. Dat geldt ook voor het gebruik van je hersenen. Houd ze in training om helder te blijven.

Ook als je werk zoekt

Ook als je een baan zoekt is studeren een uitkomst. Te duur? Kijk dan eens bij de academievoorlerenenontwikkelen.nl/ . Zij bieden veel gratis aan, maar ook betaalde cursussen. Of bij Coursera voor gratis trainingen online. Deze is wel Engelstalig.  Verder kun je via de Open Universiteit ook allerlei gratis trainingen volgen. Harvard? Daar kun je ook gratis trainingen volgen, net als op veel andere top iniversiteiten.

Het aanbod is enorm. Het is wel vaak in het Engels. Engels leren?  Ga naar Youtube Als je ‘free’ en dan bijvoorbeeld ‘English’ en ‘lessons’ intikt,  Je krijgt dan een enorm aanbod van Engelse lessen te zien.

In je eigen tempo

Het voordeel van online studeren is natuurlijk dat je het in je eigen tempo kan doen. Als je lichaam het laat afweten, kan je een rustpauze inlassen. Ik raad je wel aan een doel op te stellen en een stappenplan. Je kunt daarbij  gebruik maken van SMART. (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, realistisch, tijdgebonden). Ook als je ziek bent kan je dus studeren. Je hoeft niet snel vooruit te gaan. Als je maar blijft leren.

Tips voor leerschema’s

Als je lang niet geleerd hebt, is het in het begin moeilijk je de stof eigen te maken. Je moet ook (weer) in een leerdiscipline komen. Wat is jouw ervaring met leren? Ik haalde altijd het beste resultaat met uittreksels maken. Maar dan moet je wel kunnen samenvatten.

Hier vind je nog wat handige tips: educatie-en-school.infonu.nl-de-kunst-van-het-leren-en-maken-van-proefwerken.html

Of hier voor mensen die leren in beelden.

Houd je niet van studeren?

Houd je helemaal niet van studeren? Leer dan een muziekinstrument bespelen of leer bridgen. Doe een cursus Indiaans koken. Leer Yoga (ook dat kan via internet en gratis). Juist omdat je lijf niet meer wil: hou je hersenen fit. Verwen ze met nieuwe vaardigheden. Weet je wat ook een goede training is? Bloggen. Ik doe het steeds vaker en het houdt je alert èn ik vind het leuk om te schrijven. Houd je meer van beeld? Ga tekenen, fotograferen, kleien, knutselen.

Kies iets en stort je er helemaal op. Internet heeft een nieuwe wereld gemaakt. Wat ver weg was als je een handicap had, is nu dichtbij. Niets doen is niet meer nodig.

Einstein

Wees als Einstein: “Ik ben niet superslim, ik ben gewoon extreem nieuwsgierig.” En: “Wie nog nooit een fout heeft gemaakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd.” Lukt het dus toch niet zo met de cursus
Chinees? Probeer gewoon een andere studie.

Maar geef het niet te gauw op. Volhouden loont. Hier is nog een leuk feit over Einstein: Men dacht in zijn jeugd dat hij mentaal achterliep. Zijn leraren gaven de hoop op dat hij ooit iets zou leren.

 

 

Te ziek om te werken? Ga leren


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.