[activecampaign form=26]

Speurtocht naar gezonder lijf

Inhoud

Speurtocht naar gezonder lijf

Mijn man is sinds een paar maanden bezig met de Navy Seales training. De Navy Seals is een Amerikaanse elite korps dat o.a. Bin Laden ombracht. Die training is niet voor watjes.  Push ups bij de Navy Seals bestaan bijvoorbeeld uit 6×25 push ups en dat 3x per week. Daarnaast werkt mijn man fulltime en geeft hij wekelijks 4 uur zwemles. Pittig, maar ik moet erbij zeggen: sporten is zijn favoriete bezigheid.

 

Bewegelijk

Ik ben altijd een bewegelijk mens geweest. Ik heb jaren aan aerobics gedaan en gaf daar ook les in.

Maar nu is er de MS. Mijn lichaam verstijft en lopen gaat steeds moeilijker.

Gezonde voeding werkt!

Door gezonde voeding heb ik al een hoop klachten , die normaal gesproken bij MS horen, geëlimineerd. Ik ben er nog steeds verbaasd over, maar het werkt echt. Vermoeidheid en een verdoofd gevoel in mijn hoofd. Ik heb daar veel minder last van. Door goede voeding!

Wat betreft beweging ben ik nog steeds aan het speuren naar de ideale manier om fitter, leniger en sterker worden.

Hele snelle workouts

 Vandaag ontdekte ik een prachtsite van de New York Times, genaamd: really, really short workouts.

De site gaat over High Intensity Interval Training (HIIT). Echt super. Niet meer een half uur per dag kwijt zijn. Bovendien is het effectiever om kort en explosief te trainen. Op Nederlandse sites kan ik niets vinden over MS/chronische ziekten en HIIT. Op Amerikaanse sites wel.  De resultaten met HIIT bij chronisch zieken zijn beter dan met bijvoorbeeld een half uur baantjes zwemmen. Ik ben bang dat veel behandelaars het gewoon te eng vinden om chronisch zieken explosief te laten krachttrainen. Toch ga ik het toch eens vragen bij mijn specialist. Ik ben namelijk meteen begonnen met korte krachttraining en het voelt geweldig. Als het goed is heb je al na 3 weken resultaat en daar ga ik voor. Bovendien doet het iets in mijn hoofd dat ik met kracht bezig ben. Ik voel mij sterk. Dat is ongelofelijk belangrijk voor een chronisch zieke. Dat je je kracht voelt. Typisch iets dat gezonde hulpverleners zich vaak niet realiseren.

 

Blessures

Alleen die stomme blessures. Ik heb nu namelijk weer last van mijn voetholte omdat ik iets te fanatiek mijn voeten heb getraind. Ik zit nu met een blok ijs onder mijn voet en hoop maar dat het snel over is. Gelukkig staan er op die New York Times site veel oefeningen waarbij je je voeten niet belast. Ik kan dus gewoon lekker doorgaan met mijn spieren en conditie te versterken. Ik houd je op de hoogte van mijn vorderingen bij mijn

Wil je mijn gouden tips voor werken met een beperking ontvangen? Klik dan hier.

[optin-cat id=”2725″]

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.