Neem een ervaringsdeskundige stupid!

17 juli 2017 • Blog, Coaching

 

Een jaar geleden werd bij mij een rolstoel aangemeten. Die had ik nodig, omdat ik bij uitjes en wandelingen al na 2  minuten moet gaan zitten. Ik had een Smartdrive hulpmotortje erbij aangevraagd. Dat is een soort elektrische ondersteuning van de rolstoel. Je blijft dan wel zelf de rolstoel aandrijven met je handen, maar door het motortje kun je langer en harder rijden. Ik zag mij al door het dorp racen.

Ervaringsdeskundige adviseur op wielen

Ik was opgetogen toen de technisch ergonomisch adviseur binnen kwam rollen. Ja, rollen. Zij zat zelf in een rolstoel. Ik wist meteen dat ik nu goed advies zou krijgen. Ze was van de firma die het ondersteunende motortje voor de rolstoel zou leveren.

Ze had een extra rolstoel meegenomen, die goed bij het motortje zou passen. Binnen 5 minuten was ik aan het oefenen met op 2 wielen staan, had ik haar rolstoel uitgeprobeerd en wist ik: Zij kan mij het perfecte advies geven. Haar rolstoel gaf veel steun, maar voelde niet zo gehandicapt omdat het een heel licht, wendbaar ding was. Het leek op een sportrolstoel. Wat ook hielp is dat de adviseur handig maneuvreerde met haar rolstoel. Hij paste haar als een maatpak

Even later kwam de adviseur van de rolstoelfirma binnen. Het was meteen duidelijk dat de rolstoel die zij bij zich had, helemaal niet bij mij paste. Daar kon zij niets aan doen, want iemand anders had de passing verricht. Aangezien ik nog nooit een rolstoel heb gehad, wist ik niet wat voor model het beste zou passen.

Hulpmotortje

Uiteindelijk zijn we buiten het motortje gaan uitproberen. Superleuk racen door de buurt, maar het was best moeilijk. Het bleek nog te vroeg voor mij om er eentje in gebruik te nemen. Ik moest eerst handiger worden met de rolstoel. Dat duurt ongeveer een half jaar tot een jaar, dacht ze. Ik geloofde haar meteen. Ten eerste omdat ik merkte dat het best moeilijk was om te rijden met een hulpmotortje, ten tweede omdat zij een ervaren rolstoeler was en het motortje had uitgeprobeerd.

Het is eigenlijk nogal dom van bedrijven als ze geen ervaringsdeskundigen in dienst nemen. De eerste rolstoel ging nu terug naar de fabrikant. Ik heb inmiddels een nieuwe rolstoel. Het is een betere rolstoel met een lage rugsteun, wegklapbare armsteunen en passend bij mijn lichaamsvorm. Prima ding, maar helaas niet opklapbaar. Dat is ontzettend onhandig met mij Toyota Aygo. Als ik de wielen eraf haal en nog een paar handelingen uitvoer, kan ik de rolstoel kwijt in de achterbak + achterste stoelen. Ik kan dan nog maar 1 passagier meenemen op de voorbank. Dat is erg jammer want ik heb 2 kinderen. Daarover had ik beter advies willen hebben en een ervaringsdeskundige had daar vast aan gedacht.

Hoe zei Bill Clinton het ook weer, jaren geleden? It’s the economy, stupid!

Ik zou willen zeggen: It’s your costumer stupid!

Als jouw klant geen dynamische dertiger is met vlotte babbel en Powerpoint presentatie. Wees dan niet zo stom alleen dat type in dienst te nemen. Ga voor de ervaringsdeskundige expert. Geloof mij, daar ga je meer mee verdienen.


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.