MS is bij uitstek een feest voor mensen die zich Genezers noemen.

18 november 2017 • Blog, Coaching

MS is bij uitstek een feest voor mensen die zich Genezers noemen.

Ik heb er ernstige twijfels over. Toch ben ik er 3x ingetrapt: acupuncturist, homeopathische arts en alto-arts, weet niet meer waarin. Ik voelde mij vooral de 2de en de 3de keer opgelicht. Ik was vooral veel geld kwijt.
De 2e arts trok mijn vingers duim en wijsvinger uit elkaar en zei dan wat zou werken. Middelen die ik bij hem moest aanschaffen.
Arts 3 vroeg allerlei dure bloedtesten aan en zei dan waar ik waarschijnlijk, maar niet zeker, overgevoelig was voor een paar stoffen. Ze deed verder een paar ongeloofwaardige testjes. Ik geloofde er niets van. Waarom bezocht ik deze alternatieve artsen? Ik was wanhopig, want wist net dat ik MS had.

MS is dus bij uitstek een feest voor alternatieve genezers.

Ik houd me aanbevolen voor degenen die no cure no pay werkt. Niet dat ze dat ooit doen.
De eerste arts, de acupuncturist had wel een goede testimonial: De vriend van mijn moeder. Een huisschilder die al jaren leed aan zware bronchitis. Hij was een scepticus, maar het werkte bij hem.
Accupunctuur is bovendien duizenden jaren oud en Chinezen zijn ook niet gek, dacht ik. Bij mij deed het niets.

Wat het allemaal nog verwarrender maakt:

  1.  Verzekeraars vergoeden ook verscheidene alternatieve, onbewezen therapieën.
  2. Ook huisartsen schrijven het voor
  3. Bij apotheek staat het gewoon te koop.
  4. Alternatieve genezers vallen onder inspectie gezondheidszorg
  5. En alternatieve genezers zijn vrijgesteld van BTW
  6. 6. 83% hoger opgeleiden maakt er gebruik van.

Dat is niet vreemd, want:

• Alternatieve genezers nemen meer tijd voor de patiënt
• Reguliere artsen weten het ook vaak niet.
• Hoger opgeleiden gaan vaker zelf op onderzoek uit.
• Het groeiende wantrouwen tegen Big Farma, ook van artsen zelf.
De Stichting Skepsis strijdt al jaren tegen alternatieve geneeswijze. Er zijn natuurlijk oplichters.
Maar ze lijken voorbij te gaan aan het feit dat er geen geld aan onderzoek wordt besteed, waarvan de uitkomst niet gunstig is voor de farmaceutische industrie. Vandaar dat artsen die bijvoorbeeld voedingsadviezen geven financieel slechter af zijn dan artsen die dure pillen met bijwerkingen voorschrijven. Ook wordt er geen onderzoek gedaan als het patent afgelopen is.

Of neem medische wiet.

Wereldwijd gebruikt door Kanker-, MS- en andere patiënten met pijn. Maar niet vergoed, want niet genoeg bewijzen zeggen ze in Nederland. Right.
Ik slik ook een ‘alternatief ‘middel. Dat wil zeggen: het is alleen op kleine schaal onderzocht. Wie zou het op grote schaal gaan onderzoeken? Niet farmaceuten, want het patent is verlopen en zij kunnen er dus niet meer aan verdienen.

Het middel heet Low Dose Naltrexone en heeft invloed op herstel van het immuun systeem.

Laat ik nou een auto-immuun ziekte hebben. Dus natuurlijk slik ik het. Mijn huisarts luistert goed. Ik had een aantal artikelen aan hem laten lezen en sindsdien schrijft hij het mij voor. Ik moet het zelf betalen, want verzekeraars wagen zich er niet aan. Gelukkig is het niet duur, vanwege het verlopen patent. Sommige apothekers maken het voor je.
Ik ken trouwens een groot revalidatiecentrum waar de artsen het standaard aan alle MS patiënten voorschrijven. Zij vinden de bewijslast blijkbaar zwaar genoeg.

En verder: Ik ben ziek dus ik heb recht van spreken.

Ik ben geen gekke Henkie en loop niet achter elke alternatieve medische mode aan. Ik wil graag beter worden. Dat word ik zeker niet als ik ga wachten op goedkeuring via de reguliere weg.

Nee, geen tijd om te wachten tot er genoeg geld is voor een dubbelblind onderzoek, wat ook nog eens jaren duurt.
Dubbelblind onderzoek moet ook nog eens bekeken worden trouwens. Het is niet de enige manier. Veel informatie wordt ook gehaald uit het 30 jaar volgen van een bepaalde bevolkingsgroep in gebied X, met beroep Y.

Trouwens: ik heb net een slechte ervaring met Fampyra achter de rug.

Regulier en iedereen enthousiast. Het werkt bij 1/3 van de patiënten. Ik was daar niet bij. Ik hoorde bij de 2/3de groep. Het was een traumatische ervaring. Voorlopig heb ik genoeg van proefkonijn zijn van de reguliere medische wereld.
Ik ga niet stil zitten. Ik volg de levenswijze van de Australische arts Jellinek. Zijn manier van leven is gebaseerd op 30 jaar onderzoek. Is het zeker dat het werkt? Nee. Werkt het bij iedereen? Nee.
Dr Longo volg ik ook. Hij doet onderzoek naar intermittent fasting. Veelbelovend onderzoek. Is al bewezen dat het werkt? Nee. Meer onderzoek volgt.
Er moet nog meer onderzoek worden gefinancierd.

Maar de farmaceutische industrie gaat nooit een behandeling betalen die tot gevolg kan hebben dat mensen geen medicijnen meer nodig hebben.

Dat snap je wel. Dan zouden ze zich in hun eigen voet schieten.
Het verdienmodel is ziek=medicijnen= winst. Het verdienmodel is niet leefstijl of preventie.
Zoals gezegd ben ik geen aanhanger van alternatieve geneeswijzen. Maar ik weet dat veel mensen er wel baat bij hebben, dus wie ben ik om die mensen dwars te zitten? Het verdienmodel is bij beide groepen hetzelfde.

Lezen. Altijd blijven lezen

Ik doe alleen niet mee. Ik richt mij op gezonde voeding, bewegen, intemittent fasting, mediteren en lezen. Altijd blijven lezen.

Meer lezen? Klik hier


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.