[activecampaign form=26]

Meedenkende werkgevers

Inhoud

Meedenkende werkgevers

Vandaag heb ik blubberbenen. Ze voelen slaperig en zwak. Alsof ze er niet helemaal bij horen. Het kan weer overgaan, of het kan blijvend zijn. Als er zoiets gebeurt moet ik soms hard huilen. Vanmorgen was het ook raak. Mijn dochtertje naar school gebracht, ik steek mijn sleutel in de deur. Zodra ik de deur dichttrek wellen de tranen op. Een huilbui die ongeveer 5 minuten duurt en heel heftig is. Daarna ga ik over tot de orde van de dag. Want wat heb ik aan zelfmedelijden? Vijf minuten is echt genoeg. Bij elke achteruitgang pas ik mij aan. Het is soms even slikken, maar het lukt uiteindelijk wel.

 

Achteruitgang

Achteruitgang is een kenmerk van chronische ziekten. Je gaat altijd achteruit. Bij de een gaat dat heel snel en bij  de ander bijna ongemerkt. Mijn vader, die journalist was, had de ziekte van Parkinson. De diagnose werd begin jaren ’80 gesteld. Bij hem kan je achteraf goed zien, hoe hij steeds een stapje achteruitging. Nu  klinkt dat negatiever dan het is.  Hij had een werkgever die meedacht. Kon hij niet meer naar Den Haag reizen? Dan richtten ze een kantoor in Amsterdam voor hem in. Werd

’s Ochtends van huis gaan  te zwaar? Met PC en een koerier, werd het opgelost. Hij was een van de eersten met een PC in huis. Dat was een feest. Mijn vader was dol op zijn PC. Ik ook trouwens. Ik maakte er prachtige werkstukken mee.

Taart

Door deze goede werkgever, het Ministerie van Sociale Zaken, heeft mijn vader nog heel lang kunnen werken. Bij zijn uiteindelijke afscheid, kon hij zelf niet naar zijn feestje komen. Maar zijn collega’s sneden een mooie taart aan, maakten foto’s (het was nog in de tijd vóór de smartphone) en stuurde die aan hem op. Samen met nog een taart.

In die jaren werden nog veel mensen de WAO in geknikkerd. Ik ben blij dat mijn vader kon blijven werken en zich nuttig voelen.

Wat is dus een goede werkgever?

De 7 eigenschappen van een goede werkgever voor werknemers met een ‘lastig lichaam’:

  1. Focust op hoe het bedrijf waardevolle krachten kan behouden.
  2. Richt zich op jouw waarde voor het bedrijf
  3. Kijkt wat je nog wèl kan
  4. Luistert naar jou mogelijkheden en wensen
  5. Is bereid om aanpassingen op de werkplek te doen
  6. Is bereid jou flexibel te laten werken
  7. Geeft jou het gevoel dat je er nog steeds bij hoort

Neem contact op

Heb jij vragen over je werk(gever)? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over je werk Of ben je zelf werkgever en wil je graag goede afspraken maken met jouw medewerker, maar heb je vragen over hoe je dat moet aanpakken?

Bel 06-40033537 of mail naar info@strongpeople.nl

Wil je meer weten over Strongpeople? Kijk op de website: www.strongpeople.nl

 

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.