Jouw eigen expertise erkennen

18 maart 2019 • Geen categorie, werk

De experts, trainers, docenten, specialisten en goeroe’s waar ik de afgelopen jaren trainingen en lessen heb gevolgd. Het zijn er heel wat. In de afgelopen 4 jaar heb ik bij minstens 15 mensen trainingen gevolgd. En ik ben er vast nog een paar vergeten

Angst niet genoeg te weten

Allemaal experts en ik heb er veel aan gehad. Maar er wringt iets. Er zit iets achter. Mijn angst niet goed genoeg te zijn. Ik heb zitten zoeken en  op Google vind ik niet precies mijn probleem. Mijn probleem namelijk is dat ik steeds weer nieuwe cursussen en trainingen volg, uit angst niet genoeg te weten.

Ik moet eerst nog leren…

Ik stuit op het Imposter Syndroom = het oplichterssyndroom, ofwel de angst dat ‘ze’ ontdekken dat ik maar wat doe. Maar dat gaat over zeer succesvolle mensen waartoe ik mijzelf echt niet durf te rekenen. Ik houd het maar op algemene onzekerheid: Ik kan het nog niet goed genoeg en moet eerst nog leren….(vul maar in op de stippellijn).

Nog even doorzoeken. Kijk eens aan:

Atelofobie

= Een persoon die lijdt aan atelofobie is bang dat hij of zij niet goed genoeg is voor anderen (niet aan de eisen kunnen voldoen) of bang voor imperfectie. 

Ok, ok. Wel een beetje last van.

Na een zeer productieve dag vandaag weer een webinar gevolgd. Super nuttig, maar ik ben weer een dag niet productief geweest.


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.