The Incredible Shrinking Man

 Als kind zag ik op televisie een film genaamd The Incredible Shrinking Man. Een film die diepe indruk op mij maakte.

De hoofdpersoon, genaamd Scott, begint na een aanvaring met een geheimzinnige wolk, langzaam te krimpen. De hele film door dacht ik dat het nog goed zou komen met Scott. Dat dacht ik nog steeds toen hij zo klein was dat hij leek op een jochie van 8. En nog steeds toen hij door de kat als een smakelijke prooi werd gezien. En nog later door een spin werd belaagd. Maar het meest beangstigende eraan vond ik dat het helemaal niet meer goed kwam. Het eindigt met de stem van Scott, die nu een stipje in het universum was geworden.

Waarom denk ik de laatste tijd steeds aan deze film? (Overigens: het is een sciencefiction film uit 1957 met Grant Williams in de hoofdrol. Als je een compilatie wil zien klik op: http://youtu.be/3gJJ74S9o0c ).

 

Ik voel me soms alsof ik langzaam aan het verdwijnen ben.

Dat komt doordat ik af en toe hetzelfde ervaar. Mijn lichaam laat het steeds meer afweten. Ik krijg meer pijn, lopen gaat steeds moeizamer, af en toe reageren mijn benen spastisch en ik merk dat mijn denken vertraagt. Naar de film, uit eten, drukke plaatsen bezoeken, het kan steeds minder. Ik lever steeds meer in. Ik voel me soms alsof ik langzaam aan het verdwijnen ben. Net als Scott.

Net als hij blijf ik hopen op stilstand van de krimp, of zelfs vooruitgang. Daarom slik ik ook allerlei vitaminen, ben net begonnen met een uitsluitend plantaardig dieet (nadat een paleo-dieet niet het gewenste effect had). Hoop heb ik dus wel. Ik moet wel. Anders wacht een enorme depressie, iets dat ik mijn kinderen niet wil aandoen. En ook iets wat ik mezelf niet nog eens aan wil doen .  Waarom kun je hier lezen: https://www.strongpeople.nl/over-mij/

image

Ik ben gelukkig een optimist en goed in genieten.

De schoonheid zien in kleine dingen is volgens mij het geheim van geluk. Daarom kan ik ondanks dit alles zeggen dat ik een gelukkig mens ben. En ik wil vooruit. Daarom werk ik zoveel als ik kan.

Hoe ervaar jij dat?  Houdt jouw beperking in dat je minder gelukkig kan zijn?

Wil jij vooruit? Op mijn website www.strongpeople.nl  kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief van Strongpeople, gemakkelijk werken met een beperking. Je krijgt dat meteen de Top 5  hulpmiddelen voor de mobiele professional met een fysieke beperking + Linkedin Sollicitatietips voor beginners cadeau.

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.