Hoe kom je terug  in de flow van discipline?

6 september 2016 • discipline

Hoe kom je terug in de flow van discipline?

Vakantie is leuk hoor,

maar funest voor strakke plannen om je leven te verbeteren. In mijn geval: Vóór de vakantie was ik goed bezig met intermittent fasting. Ik at 4 dagen per week calorie beperkt dieet, 2 maaltijden op een dag en 3 dagen gewoon gezond. Het doel was: mijn MS klachten verminderen. Het ging steeds gemakkelijker. Ik kwam zelfs in een soort flow van discipline : goed gemotiveerd en met plezier. En ik voelde mij  steeds beter.

En toen werd het zomervakantie. De kinderen hadden 6 weken vrij. Dat hielp niet. De vakantie in Limburg zorgde voor een verdere afname van de discipline wegens ijsjes eten, barbecue en lunch uitjes.

De vakantie is hier in Noord Holland al twee weken voorbij.

Ik ben weer begonnen met Intermittent fasting* .

De discipline is alleen gezakt tot een bedenkelijk niveau. Gisteren had ik ineens weer een dropje in mijn mond. Het weekend was er chips. Ik moet mezelf een schop verkopen om weer in de flow van discipline te komen. Dat gaat wel lukken. Het is alleen zo wonderbaarlijk hoe snel je het kwijt raakt.

Wat een geluk dat school zo’n regelmaat geeft. Dat maakt het gemakkelijker om discipline vast te houden.

Wat is er nu nodig om weer in de flow van discipline te komen?

  • Regelmaat
  • Doelen herdefiniëren: Waarom wil ik dit ook al weer  (In mijn geval: klachten MS verminderen)
  • Gewoon opnieuw beginnen. Ja het is even niet goed gegaan, maar je hebt al bewezen dat je het kunt. Pak het gewoon weer op.
  • Plan de dag dat je weer verder gaat met je dieet, stoppen met roken/drinken, niet meer doelloos winkelen, geen suiker meer eten, etc.

Het mooiste is: als jij een tijdje, bijvoorbeeld een maand, terug bent in de flow van de discipline heb je die discipline niet meer zo hard nodig. Het nieuwe aangeleerde gedrag is een gewoonte geworden. Het ligt er natuurlijk wel aan wat je aan- of – af wilde leren.  Nooit meer drank of sigaretten? Reken maar minstens een jaar, voordat dat een gewoonte is geworden.

* Intermittent fasting. Wat is het ook al weer? Kijk hier (Engels) of hier (Nederlands, maar niet wetenschappelijk)


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.