Helaas ben ik helemaal niet weergaloos

31 augustus 2017 • Blog

Ik  ben helemaal niet weergaloos

De laatste weken ben ik bezig met podcasting.  Je wilt niet weten hoeveel gedoe dat is. Vooral voor mij, omdat ik altijd zo graag zijpaden insla. Een technische ster ben ik ook al niet dus het kost mij uren, waar het anderen misschien een kwartier kost.

Superleuk om met Canva een passende plaatje bij mij podcast te maken. Afbeeldingen bewerken is een vak. Ik kan het waarschijnlijk niet zo goed, maar ik doe het graag.

En nou kwam ik gisteren bij het woord weergaloos.

Ik was aan het denken over een goede titel van mijn podcast. Sanja’s Strongpeople podcast moest het in elk geval worden. En toen plakte ik het woordje weergaloos er tussen.

Sindsdien laat dat woord mij niet meer los.

Even googelen: ‘fenomenaal, ongemeen, ongeëvenaard, onovertroffen, onvergelijkelijk, prachtig, subliem. weergaloos (bn): eenmalig, uniek.’

Het klonk leuk hoor, maar Ik voel mij helemaal niet weergaloos. Met een mengsel van bewondering en jaloezie kijk ik naar weergaloze mensen. Ik hoor daar niet bij. Ik ben een worstelaar. Voortdurend in gevecht met mijn lijf, twijfelend, zoekend. Maar dat zet je niet op een podcast. Gebrek aan zelfvertrouwen trekt geen luisteraars, denk ik.

Weergaloos. Ik wil het gewoon worden. Ik zal het gewoon worden.

Durf voor je visie te staan.

Dat zegt Veronique Prins, Kick ass business coach.

Het wordt voor nu: lastig lijf-niet teveel zeuren-tips-twijfels. Mooi is anders, maar er sijpelt in ieder geval iets door van mijn visie.

En meteen ga ik weer twijfelen. Voor nu is het even goed. Alweer een uur mee bezig geweest. Terwijl ik met de beperkte energie die ik heb natuurlijk geen zijpaden moet bewandelen. Doelmatigheid is de norm.

Toch gun ik mezelf af en toe dit geklooi. Noem het functioneel spelen.

Nu nog een nieuwe Podcast opnemen. Eerst een oudje opnieuw plaatsen.

En daarna aan het werk om weergaloos te worden

Ik ben toch weergaloos

Want ik ben op mijn eigen manier bezig te vechten voor een beter leven met mijn ziekte. ik heb mij eigen plannen ontwikkeld en uitgeprobeerd. Dit is hoe ik het ga doen. Misschien is het niet de beste manier, maar het is wel mijn manier.

Gelukkig bekeek ik vanmorgen weer een Tedtalk. Het was Caroline McHugh en zij zei:

Je enige opdracht op deze planeet is zo goed worden in jezelf zijn als je kunt. Als je jezelf bent ben je geweldig.

Het heeft niet te maken met je superieur of inferieur voelen, want dat gaat over je relatie tot anderen.

Er is een derde manier en ze heeft dit woord zelf verzonnen: interiority

  • Het heeft niets met anderen te maken
  • geen competitie
  • We hebben allemaal ons eigen ding: Dat is de magie

Zorg dat je beter wordt in jezelf worden

  • Hoe word je de vrouw van je eigen dromen
  • Deemoedigheid is niet minder over jezelf denken, maar minder aan jezelf denken
  • Zorg dat je leven je boodschap is

Mc Hugh begeleid veel sterren. Mensen die zo goed zijn in zichzelf zijn. “Mensen die durven te stralen, alsof ze de maan hebben ingeslikt”.

Je moet niet willen zijn als een ster. Je moet jezelf willen zijn.

Word de vrouw van jouw  eigen dromen.

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.