[activecampaign form=26]

Heb jij een groeimindset?

12 maart 2018 • discipline

Heb jij een groei mindset?.

 

Carol Dweck doet al 30 jaar onderzoek naar mindset: Mensen met een growth mindset-  het geloof dat je kan groeien en leren om problemen op te lossen-bereiken veel meer dan mensen met een fixed mindset.

Mensen met een growth-mindset  vinden dat falen doodeenvoudig betekent dat je meer moet oefenen.

Groeidenkers zien intelligentie als iets dat zich kan ontwikkelen. Ze steken graag moeite in leren om ergens beter in te worden. Falen is helemaal niet erg. Je leert ervan. Het betekent dat je iets nog niet kan, maar dat je zeker zult werken totdat je het wel kan.

Mensen met een statische mindset geloven dat intelligentie een vaststaand feit is waar je niks aan kunt doen. Ze durven zichzelf niet goed uit te dagen, omdat ze zichzelf dom vinden als ze falen.

Misschien heb je nu nog niet helemaal een groei-mindset. Geen probleem. Daar kun je aan werken. Daarbij is vooral van belang dat je dit wil leren. Als je in een fixed mindset blijft hangen (ik kan het niet, want ik ben nu eenmaal zo) dan geef ik je op een briefje dat je niets zult bereiken. Falen?  Dat betekent enkel dat je meer moet oefenen.

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.