[activecampaign form=26]

Gezondheidsklachten? Cut-the-bullshit.

19 december 2017 • Blog, Personal Coach

Inhoud

gezondheidsklachten-cut-the-bullshit

Jouw lichaam zeurt al een tijdje aan je kop. Je luistert niet en je wilt er niets mee te maken hebben.

Je wilt zo doorleven als toen je 18 was.

Af en toe een nachtje doorhalen. Eten en drinken wat je wilt.
Je bent alleen geen 18 meer. Je bent 25 kilo verder en je hebt hier en daar pijntjes. De pijntjes worden steeds erger en het worden er steeds meer.
Hoe lang denk je nog zo door te kunnen gaan? Heb je je wel eens ziek gemeld met vage klachten? Kun je het allemaal steeds minder goed bijhouden? Val je op rare momenten in slaap? Betrap je jezelf op vermoeidheid, terwijl je vrienden en je collega’s nergens last van lijken te hebben?

Stop toch eens met je kop in het zand te steken.

Het is heel vermoeiend om de schijn op te houden. Weet je wat je lucht gaat geven? Onder ogen zien dat je geen 18 meer bent, dat je meer last dan plezier hebt van je lijf en dat je snakt naar iets beters. Waar snak je naar? (wat een raar woord).Ik denk dat je verlangt naar een blij lijf, veel energie en plezier in het leven.
Dat kan. Maar eerst moet je je situatie onder ogen zien. Niet meer wegkruipen. In de spiegel kijken en tegen jezelf zeggen: Dit ben ik. Ik ben er niet blij mee en ik wil er iets aan doen.

Dat gaat niet meevallen.

Ik wil nog steeds wel eens achter een steen kruipen. Maar dat heb ik steeds minder nodig.
Alles begint met een goede mentaliteit. Je moet geloven dat je kan werken aan jezelf. Als je denkt dat je niets meer aan jezelf kunt verbeteren, dan ga je ook niets verbeteren. Als je daarentegen gaat voor leren en groeien, dan zit je op de goede weg.
Hoewel ik (nog) loop als een tachtig jarige, heb ik alle vertrouwen in mijn lijf, dat al heeft laten zien zich wonderbaarlijk te kunnen herstellen.

Moeilijk te geloven? Op slechte dagen vind ik dat ook. Maar steeds vaker voel ik de kracht die ik heb. Hard werken is het wel, maar hoe langer ik bezig ben met dagelijks trainen, mediteren, lezen en gezond plant-based eten, hoe sterker ik word. Ik ben al bijna klaar voor 2018.

Lees ook mijn blog over slechte gewoonten afleren.


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.