Favoriete Podcasts

27 november 2020 • Mindset

Favoriete Podcasts

Podcasts luisteren is voor mij het nieuwe televisie kijken. Ik kijk nog wel eens, meestal op Uitzending gemist prachtige documentaires zoals ‘Klassen’, soms het journaal in de ochtend en programma’s samen met mijn dochter, bijvoorbeeld: ‘Wie is de mol?’

Maar Podcasts vind ik het allerfijnst. Mijn ogen dicht, oortjes in, luister ik er dagelijks minstens drie.

Mijn Top 4

  1. De Universiteit van Nederland

Topwetenschappers van Nederlandse universiteiten geven gratis college op internet

Welbespraakte wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende verhalen brengen zij voor een breed publiek de wetenschap tot leven door wekelijks een prikkelende vraag te beantwoorden. Donkere materie, gezonde gewoonten, waarom zijn we niet goed voorbereid op de volgende pandemie, verliefdheid bij dieren of : elk onderwerp komt voorbij.

Duren meestal ongeveer een kwartier

  1. De Eeuw van de Amateur

De Eeuw van de Amateur is de podcast over ALLES! Dat is een niche, maar wij geloven er in. De Eeuw van de Amateur wordt gemaakt door radiomaker Botte Jellema, fotostripmaker Ype Driessen en (soms) schrijfster en cabaretier Paulien Cornelisse.

Ik heb alles geluisterd. Gaan inderdaad over alles. Duren soms een paar uur. Gezellig. Ik gebruik ze ook om in slaap te vallen.

3. Vink

Zie je door alle podcasts het bos niet meer? Smacht je naar goede luistertips? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! Radio 1-presentator Mischa Blok, Vincent Bijlo – dé radiorecensent van Nederland – en Volkskrant-recensent Stan Putman bespreken drie podcasts aan de hand van fragmenten.

Ik luister elke nieuwe aflevering. Heb ook de oude afleveringen geluisterd. Ze zijn het niet altijd met elkaar eens en ze zijn gewoon leuk met z’n drieën.

4. Echt gebeurd

Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Het idee voor Echt Gebeurd is ontleend aan het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij Echt Gebeurd ook elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.

 

Andere Podcasts die ik luister:

Zijn ook favoriete podcasts, maar niet in mijn top 4. Gezond gesprek, Daily Breath with Deepak Chopra, Focus wetenschap, Jong Bloed (gezond oud worden) , Maarten van Rossum podcast, de Rudi en Freddie show (Jesse Frederiks en Rutger Bregman), de zelfhulp boekenclub, Nooit meer slapen (interviews VPRO), De witte stok (door blinden, voor zienden)  , living well with MS, Dag voor Dag (over rouw) en nog een stuk of 20 andere.

Ik bewaar ze allemaal op https://podcasts.google.com/

Daar kan je ze gemakkelijk beheren, maar niet indelen. Ik vind het zo goed. Ik heb alles ingesteld op nieuwe afleveringen automatisch downloaden. Dan kan ik meteen zien of ik de aflevering wil luisteren.

Voor tv kijken heb ik nog nauwelijks tijd.

Waarom ik veel Podcasts luister lees je in de Chronisch moe blog

 

Chronisch ziek en werk informatie

 

 

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.