[activecampaign form=26]

Even het nieuws negeren

6 november 2018 • Blog
Geen nieuws lezen

Nieuws negeren tegen stress

In Trouw las ik laatst over de trend om nieuws te mijden. Mijn zus doet dat al een tijdje. Ze weet daardoor niet veel over recente kinderverkrachters, aanslagen en onderdrukking en Trump en andere enge mannen. Wel zo rustig.

En ik moet zeggen dat ik het ook weleens doe. Als ik een kop lees waarvan ik denk: Hier ga ik de hele dag over  piekeren, dan lees ik niet verder.

Trump negeer ik trouwens ook zo veel mogelijk. Ik hoop nog steeds dat hij een nachtmerrie is, waaruit we op een dag zullen ontwaken.

Inhoud

 Gruwelpraktijken

Ik heb ook erg mijn best gedaan niets te weten over de gruwel praktijken in slachthuizen. Mijn man is er vegetarisch van geworden en ik hoop nog veel meer mensen. Ik was al vegetarisch en zelfs steeds meer vegan.

Maar ik heb alleen koppen gelezen. Ik kan er niet tegen om te lezen of beelden te zien over dierenmishandeling. Nooit tegen gekund. Ik word er boos en verdrietig van. Het blijft op mijn netvlies staan. Vervang dieren door kinderen en ik ben weg.

Waarom kan ik wel tegen aanslagen?

Het rare is: ik lees wel over oorlogen, aanslagen en vluchtelingenleed (zolang het gaat over volwassenen). Waarom kan ik daar wel tegen? Waarom lig ik daar niet van wakker? Geen idee. Ik vind het heus erg rot, wat mensen overkomt.

Sommige nare nieuwsberichten spit ik juist uit. Eigenlijk doe ik dat vaak. Ik ben een nieuwsjunk/leesjunk. Ik wil alles weten, behalve dus die dingen waar ik te verdrietig van word. Of waarvan ik weet dat de kennis daarover mij jarenlang zal achtervolgen. Sommige nieuwsberichten kan ik zo voor me zien. Maakt niet uit hoeveel jaar geleden ik het las.

Andere nieuwsberichten kunnen zoveel stress geven, dat het zelfbehoud is om ze niet te lezen.

Te veel stress is niet gezond, dus ook niet artikelen die stress oproepen.

Vandaag ga ik weer proberen het nieuws te negeren. Ik hoor na afloop wel of het Congres of het Huis van Afgevaardigden een cruciaal andere samenstelling krijgt.

Die enge man die president gaat worden van Brazilië. Van hem wil ik ook niets weten. Alles wat ik toch weet is om wanhopig van te worden. En ik ben bang dat het net gaat als met Trump. Het gaat niet meevallen, maar wordt nog veel erger.

Het gaat niet alleen over 2 landen, maar over de hele wereld.

Ik noem mezelf altijd een optimist, maar hier vind ik optimisme geen optie.

Geduld

Ik heb er nog maar eens een wijze man bij gezocht

“Door geduld wordt lichter te dragen hetgeen niet te veranderen is (Horatius, Romeins dichter 65 v.C .- 8.v.C

Lees hier mijn blog over gezond leven en geld besparen

Of plaats hieronder een reactie

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.