Bewerkt voedsel: de stille killer

14 augustus 2017 • Blog, Coaching, Tip

Bewerkt voedsel: de stille killer

Vanmorgen vroeg op Uitzending Gemist film over voeding in de wereld gekeken.  https://www.npo.nl/3doc-world-s-best-diet/17-05-2016/KN_1680886

Je moet hem zelf maar even kijken. Nederland blijkt het er helemaal niet zo slecht af te brengen. Ik denk dat dat komt omdat wij veel fietsen. Alle obese Amerikanen hebben dat te danken aan het actieve voedsel beleid van Nixon (President V.S. van 1969-1974)

Bewerkt voedsel of verse groenten

Verder is het duidelijk dat de ongezondste landen veel bewerkt voedsel eten, terwijl gezonde voedsel landen dat juist niet doen. Bovendien eten gezonde landen grote hoeveelheden groenten, fruit en (vaak) vis.

Ik probeer dat ook te doen. Met steeds meer gemak. Overal zijn prachtige recepten te vinden met gezonde ingrediënten.

Laatst vond ik weer een heerlijk recept op foodness.nl

Gepofte zoete aardappel met guacamole

Avocado en zoete aardappel. Het bleek een gouden combinatie.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
  • Prik gaatjes in een zoete aardappel en wikkel hem stevig in aluminium folie
  • Pof 50 minuten in de oven
  • Snijd ondertussen avocado, tomaat en ui in stukjes. Ik heb ook een spaanse peper, zonder pitjes, in stukjes gesneden. Alles mengen en een beetje pletten. Snufje zout erbij. De ui heb ik weggelaten trouwens.
  • Als de aardappel klaar is, open je het folie. Laat een minuut staan.
  • Snijd de aardappel in tweeën en schep de Guacamole erop.

Heerlijk gezond en niet veel werk. Ik eet de aardappel uit met een lepel. Kinderen vinden het daarom ook een feestelijk gerecht. En het is een vitaminebom. In de avocado zitten al zo’n 20 gezonde stoffen. De zoete aardappel doet daar niet voor onder.

 

Enjoy!

 

Bewerkt voedsel: de stille killer


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.