Kom maar op 2019

15 januari 2019 • Blog
Waarheen de weg ons leidt in 2019

Weg met tekst: Kom maar op 2019!

Alles bij elkaar is 2018 is een rot jaar geweest. Ik kan niet anders zeggen.

MS schrijdt voort

  1. Ik ben halverwege de ochtend al zo moe, dat geld verdienen steeds meer letterlijk een ver van mijn bed show wordt. Dat komt weer door mijn Progressieve MS, die schaterlachend zorgt dat ik achteruitga, in een steeds harder tempo, lijkt het wel. Ik ben uitgeput voor de dag goed en wel begonnen is.

Spasmen

2. Ik heb hele nare spasmen, die steeds heftiger worden. Om je een idee te geven: Ik ken een MS patient die heeft gezorgd dat ze haar benen niet meer voelt. Artsen hebben gezorgd voor een lage dwarslaesie. Dan maar niet meer lopen. Als de pijn van de spasmen maar verdwijnt.

Ziek van school testen

3. Mijn dochtertje van 8 zegt sinds een paar weken dat ze school haat, omdat ze de hele dag wordt getest. Vorig jaar was ze nog dol op school. Het ergste is: Ik hoor het overal om mij heen. Overheidsbeleid om kinderen gillend gek te maken.

Ik zat als kind op een Montessori school.

Ik ben pas uitgebreid  getest toen ik de Citotoets moest maken.

Daarvoor was de enige keer dat ik stress had, inderdaad, toen ik tafels moest stampen. Dat was zeker nuttig. Daarnaast zongen we elke vrijdag middag pop-liedjes met mijn meester. Heerlijke tijd. Veel geleerd. Niet te meten.

Fantasie is niet meetbaar

Engels spreken meten ze ook nog niet, want pas in groep 7 worden ze daarop beoordeeld en getoetst. Het is wel jammer dat ze geen idee hebben dat minstens een kwart van de leerlingen in groep 5, waaronder mijn Sally, al uitstekend een gesprek kan voeren in het Engels. De Ipad is niet zo gek.

4. Mijn zoon van 15 wil niet meer thuis wonen, om veel redenen die ik begrijp, maar het breekt mijn hart dat ik als moeder tekort ben geschoten en daar vooralsnog niet veel aan kan veranderen.

Mijn huwelijk. Tja. Geen commentaar.

5. Ik ben niet op vakantie geweest. Ik zeg stoer: ik werk liever. Maar wie wil met mij en mijn kinderen op vakantie? Mijn man in elk geval niet. En daar schaam je je dan weer zo voor, dat ik dit misschien wel ga deleten.

6. Ik dacht online te kunnen gaan verdienen. Maar ik ben technisch onbenul en ben er al een jaar niet in geslaagd om mijn training online te zetten. Ik geef geld uit (wat ik bijna niet meer heb), in plaats van dat ik het verdien.

Kortom: 2018 was een jaar van groeiende wanhoop.

Kom maar op 2019 en geef me de wijsheid en de kracht en, niet te vergeten, de energie om mijn leven te veranderen.

We shall overcome! En hoe ga ik dat dan doen?

  1. Ik ga morgen onder de scan in de VUMC om te kijken of de ontsteking in mijn hersenen actief is. Als hij actief is krijg ik een nieuw middel genaamd Ocrevus. Als hij niet actief is, hebben medicijnen geen zin en ga ik met dubbel fanatisme vaker trainen en intermittent vasten.
  2. Ik ga weer doorzoeken naar middelen om de spasmen te verminderen. Ik heb net weer een middeltje ontdekt, wat ik natuurlijk ga uitproberen. En ik ga door met dagelijks MS gym dat spasmen ook vermindert.
  3. Ik ga mijn dochter, samen met mijn man, eerst de tafels doorslepen en dan alles richten op leren met plezier.
  4. Daar ga ik natuurlijk heel hard aan werken. Er zijn fijne mensen bij betrokken en ik heb vertrouwen
  5. Ik ga dit jaar in elk geval 2 weken op vakantie met mijn dochter, ook al heb ik weinig geld en weet ik nog niet wat, waar en hoe. Als mijn zoon wil, mag hij natuurlijk mee. Het zal niet meevallen , want mensen in rolstoelen schijnen er geen jonge kinderen op na te houden, alleenstaande ouders schijnen niet gehandicapt te zijn en mensen die niet kunnen lopen hebben genoeg energie om uren te racen, of een liefhebbende partner, met tomeloze energie. Not natuurlijk, maar het maakt zoeken een uitdaging. Ik ga om te beginnen zoeken op Facebook. Tips zijn welkom.
  6. Binnen nu en 1 februari staat mijn training klaar en kan ik gebruik gaan maken van alle marketing trainingen die ik heb gevolgd.

Kortom: 2019 wordt het jaar van actie, voortschrijdend inzicht en groeiende hoop

Meer blogs lezen met tips? Bijvoorbeeld deze om een enkelvoudige verslaving te doorbreken

 


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.