[activecampaign form=26]

Durf jij nog wel iets te eten?

21 februari 2016 • Blog

Inhoud

Durf jij nog wel iets te eten?

Gluten zijn giftig. Suiker is een moordenaar. Wat? Drink jij nog melk? Eet  jij nog vlees? Nog..Weet je dan niet dat….argh.

Het nocebo-effect, zo las ik gisteren in de Gezondheidsgids, is de overtuiging dat je ziek wordt van bepaalde negatieve berichten over voedingsmiddelen, van straling, etc. Je wordt dan daadwerkelijk ziek. Het is dus het tegenovergestelde van het placebo-effect waarbij je juist door de overtuiging dat iets goed voor je is, je beter gaat voelen.

Iedereen heeft een mening over voeding

Het moeilijke van voeding is dat iedereen er een mening over heeft. Zelfs professionals slaan elkaar met feiten en meningen om de oren. Vorige week was er weer een hoogleraar die beweerde dat pakjes en zakjes heel gezond zijn.

Ik heb mij verdiept in verschillende dieten voor MS-patiënten. Volgens dr. Wahls moeten we veel groenten en (orgaan) vlees eten, geen gluten. Een andere arts pleit juist voor veganisme en (volkoren)brood eten.

Groene Smoothie

Ik heb ze allemaal vergeleken en Ik weet het niet meer. Ik heb maar gekozen voor de dingen die ze bijna allemaal aanraden: extra veel groenten en fruit eten, bepaalde voedingssupplementen slikken (specifiek voor MS: vitamine D3, B7, etc), zo min mogelijk pre-fab voedsel, Matig vlees en alleen biologisch. Elke ochtend drink ik een groene smoothie.

Maar dan zijn we er nog niet. Gisteren bleek bij de Keuringsdienst van Waarden weer van alles mis met dadels en vanmorgen las ik weer dat suikervrije drop echt heel slecht is.

Blij worden van eten

Ik vraag me wel eens af of we zo niet vergeten dat je ook blij kan worden van eten. Dat word ik tenminste wel. en ik zie aan mijn kinderen ook dat ze zich echt verheugen op bijvoorbeeld avocado en lasagne. Helaas ook op chips, taart en hamburgers 😉 .

Van welk eten wordt jij nog helemaal blij? Zonder je schuldig te voelen, zonder bang te zijn dat je er hondsdolheid van krijgt, puistjes, overgewicht of beri-beri?

Meer lezen? Klik hier


Meer weten? Bel 06-40033537 voor een vrijblijvende (telefonische)afspraak.
Mail naar info@strongpeople.nl voor vragen.