3 gouden tips stressvrij leven met fysieke klachten

FAQ

Wat is het verschil tussen coaching  en therapie?

Therapie, is een langdurig proces waarbij een psycholoog of een andere zorgverlener problematische overtuigingen, gedrag, relatieproblemen, gevoelens en soms fysieke reacties van een cliënt diagnosticeert en oplost. Het idee achter therapie is om je te concentreren op trauma’s en problemen uit het verleden om zelfdestructieve gewoonten te veranderen, relaties te herstellen en te verbeteren en pijnlijke gevoelens te verwerken. In die zin richt de therapie zich op het verleden en op introspectie en analyse.

Bij coaching werkt een coachee samen met een coach, die geen professionele hulpverlener is, om doelen te verduidelijken en obstakels en problematisch gedrag te identificeren om actieplannen te maken om de gewenste resultaten te bereiken. Het proces van coaching neemt de huidige start van de cliënt punt als een acceptabele neutrale grond en is vanaf dat moment meer actiegericht.

 

Waarom zou ik een coach nodig hebben?

Coaching is geen luxe-artikel. Ik heb zelf een coach. Oprah Winfrey heeft er zelfs meerdere en ook onze Nederlandse ministers laten zich coachen. En wat dacht je van sporters? Ooit een voetballer zonder coach gezien? Een coach is de spiegel die je jezelf kan voorhouden. Een coach is niet je baas, het is niet je ondergeschikte,  of je geliefde. Het is ook niet je vriend of moeder. Je krijgt zo eerlijke feedback. En dat is de enige feedback waarmee je verder komt. Ik zie coaching als een samenwerkingstraject, waarbij ik mijn kennis, expertise en mijn persoonlijke ervaringen inzet om jou te helpen het beste uit jezelf te halen.

Coaching is geschikt voor jou als:

 • Je  je eigen leven en werken wilt verbeteren op welk vlak dan ook: Je hebt een groei mindset.
 • Jij geïnteresseerd bent in nieuwe invalshoeken.
 • Alles heb je er voor over om optimaal te kunnen blijven werken.
 • Feedback als steun ziet.
 • Je bent bereid bent hard te werken om je doelen te bereiken.

Coaching is niet geschikt voor jou als:

 • Je nog midden in het proces zit van verwerken dat je niet gezond/fit bent en nog niet wil nadenken over wat je kunt doen.
 • Vast zit in boosheid: Waarom overkomt mij dit?
 • je gelooft dat je niets kunt doen aan het verbeteren van je gezondheid.
 • Het aanpassen van je leefstijl heb je helemaal geen zin in. Jij hebt al genoeg op je bord.
 • Als je er  niet tegen kan dat ik af en toe heel direct ben.

Waar vinden de coachingsgesprekken plaats?

 • De Face-to-facegesprekken vinden plaats bij mij thuis aan de keukentafel in Broek in Waterland, net boven Amsterdam. Je kunt voor de deur parkeren of 10 minuten lopen vanaf de bus. Slecht ter been? Ik haal je met mijn auto op van de bus. De bus rijdt in 15 minuten van Amsterdam C.S. naar Broek in Waterland.
 • En we kunnen Skypen of Zoomen: we kunnen elkaar zien èn horen, het kost niets en is gemakkelijk.  Mijn ervaring is dat ook mensen die vooraf denken dan Skype afstandelijk is, verrast zijn hoe persoonlijk het juist is.
 • We kunnen ook afwisselen: face-to-face afspraken en skypen.

Hoelang duurt een los coachingsgesprek?

Gemiddeld 1,25 uur per gesprek

Voorafgaand aan een coachingsprogramma geven wij wederzijdse verwachtingen duidelijk aan.

 

Strongpeople

Veenderijgouw 34
1151 GC Broek in Waterland
Tel: 06-40033537
info@strongpeople.nl

Coaching via Skype

Laten we skypen: we kunnen elkaar zien èn horen, het is gratis en gemakkelijk. We kunnen ook afwisselen: face-to-face afspraken en skypen.

×

test deadlines

dit is een test

Je bent te laat voor de aanbieding